Polityka prywatności Sprawdzony.PRO

polityka-prywatności-sprawdzony.proNiniejszy dokument określa zasady korzystania z serwisu internetowego w domenie sprawdzony.pro, którego właścicielem i administratorem jest Bożena Myszczyszyn prowadząca działalność gospodarczą pod numerem NIP 781-116-86-36, Regon 302012593.

 

 

1) Korzystanie z serwisu jest bezpłatne i nie wymaga spełnienia przez użytkownika jakichkolwiek formalności, w szczególności dostęp ten nie wymaga od użytkownika dokonania rejestracji w systemie serwisu. Korzystanie z serwisu nie wymaga zawarcia umowy.

 

 

2) Materiały i informacje składające się na zasoby serwisu są redagowane z należytą starannością, jednakże właściciel serwisu nie ponosi odpowiedzialności za skutki wykorzystania przez użytkownika informacji zawartych w serwisie. Zapoznanie się z zawartością serwisu nie zwalnia użytkownika z samodzielnej analizy oraz obowiązku zaznajomienia z przepisami prawa. W razie potrzeby należy skorzystać z profesjonalnej pomocy prawnej.


3) Treść artykułów jest wyrazem poglądów autora i nie stanowi oficjalnego stanowiska firmy pośrednictwa finansowego, z którą właściciel serwisu posiada umowę agencyjną w ramach prowadzonej działalności gospodarczej. Prawa autorskie do artykułów zawartych w serwisie  przysługują właścicielowi serwisu –  Bożenie Myszczyszyn. Powielanie treści artykułów zawartych w serwisie jest zabronione włącznie z pomysłem na przedstawienie zagadnienia. 

 

 

4) Każdy użytkownik strony ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z usług właściciela serwisu  i udostępniać informacje o sobie. Dane osobowe użytkowników (imię, nazwisko, adres mail, numer telefonu), którzy prawidłowo wysłali formularz kontaktu w systemie serwisu przekazywane są na wskazany w serwisie adres mailowy i wykorzystywane wyłącznie do udzielenia zwrotnej informacji zainteresowanej osobie w zakresie przez tę osobę określonym. Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie podanych przez siebie danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do udzielenia odpowiedzi (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych, Dz. Ust. Nr 133 poz. 883 z późniejszymi zmianami).

Użytkownik serwisu wyraża również zgodę na przesłanie informacji handlowych w zakresie objętym zapytaniem za pomocą środków komunikacji elektronicznej (zgodnie z ustawą z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, Dz. U. 2017 r., poz. 1219 ze zm.). Adres mailowy, z którego udzielana jest odpowiedź jest adresem służbowym funkcjonującym w domenie administrowanej przez Open Finance S.A.

Serwis nie tworzy list mailingowych, nie tworzy baz danych i nie przechowuje danych użytkowników. Żadne dane nie są udostępniane osobom trzecim.

 

 

5) Przetwarzanie danych osobowych celem oferowania produktów podmiotów współpracujących odbywa się na podstawie odrębnie wyrażonych zgód podczas pierwszego spotkania  (rozpoczęcie świadczenia usług). Administratorem podanych przez Państwa danych osobowych jest Open Finance S.A. z siedzibą w Warszawie (01-208) przy ul. Przyokopowej 33, będący firmą pośrednictwa finansowego. Dane osobowe mogą być przetwarzane również na potrzeby realizacji obowiązków informacyjnych, wynikających z ustawy z dnia 23 marca 2017 r. o kredycie hipotecznym oraz o nadzorze nad pośrednikami kredytu hipotecznego i agentami oraz ustawy z dnia 12 maja 2011 r. o kredycie konsumenckim. Firma BOŻENA MYSZCZYSZYN NIP 781-116-86-36 świadczy usługi i oferuje produkty na podstawie umowy agencyjnej z Open Finance S.A.


Kartę informacyjną pośrednika kredytu hipotecznego
oraz ogólne informacje dotyczące umów o kredyt hipoteczny znajdziecie Państwo na stronie  Open Finance S.A. pod adresem

 

https://www.open.pl/kredyt-hipoteczny/dokumenty

 

 

6) Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, inaczej „ciasteczka”. Ciasteczka nie zawierają danych osobowych. Serwis nie stosuje żadnych form monitorowania zachowań / śledzenia reklamodawczego. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

 

 

7) Pliki Cookie stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podstawowym celem plików Cookies jest zaprezentowanie odpowiednio dostosowanej witryny oraz tworzenie statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie struktury i zawartości tych stron.

 

 

8) Serwis wykorzystuje następujące typy plików cookie :

sesyjne – są tymczasowe i pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do chwili opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej)

stałe – są przechowywane w urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach pliku albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

 

 

9) W każdej chwili można  zmienić warunki przechowywania lub otrzymywania plików Cookie poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej.W przypadku dokonania ustawień przeglądarki umożliwiających otrzymywanie plików Cookies, uznaje się, że użytkownik wyraził zgodę na ich otrzymywanie od usługodawcy.

 

 

10) Stosowane w serwisie cookies są bezpieczne dla urządzenia użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do urządzeń użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.

 

 

11) Witryny innych firm – inne firmy, których treść jest pokazywana za pośrednictwem naszej witryny korzystają z własnych plików Cookie. Serwis zawiera przekierowanie do witryny Facebook, Informacje na temat plików Cookie Facebooka oraz do witryny Google+ , Informacje na temat polityki prywatności Google

 

12) Odnośniki do innych stron – na stronach internetowych serwisu są zamieszczone odnośniki – linki do innych stron. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania i postępowania w ochronie prywatności na tych stronach. Zachęcam do zapoznania się z politykami prywatności po przejściu na te strony.

 

 

 13) W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, wprowadzone zostaną odpowiednie modyfikacje do powyższego zapisu.

 

Google Analytics :

Serwis korzysta  z usługi Google Analytics. Używa ona plików Cookie w celu zbierania danych statystycznych na temat odwiedzin witryny i sposobu, w jaki korzystają z niej użytkownicy. Pliki Cookie (stworzone dla usługi Analytics) zbierają anonimowe dane takie jak: liczba odwiedzających, dokąd się udali i skąd przybyli.

Szczegóły pod adresem:

Google Analytics

Polityka prywatności Google

Pod tym adresem można wypisać się z Google Analytics we wszystkich witrynach: dodatek blokujący Google Analytics